Leserbrief

„Vi er i gang - Videregående uddannelser til Tønder“

Vi er i gang - Videregående uddannelser til Tønder

Vi er i gang - Videregående uddannelser til Tønder

Jesper Steenholdt, V-Stadtratsmitglied
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Schon vor Weihgnachten regte Stadtratsmitglied Jesper Steenholdt (Venstre) an, dass die Kommune eine offensivere Gangart einlegen sollte, um weiterführende Ausbildungen in die Kommune zu holen.

Ved Kommunalbestyrelsesmødet den 17. december 2020 vedtog en samlet og enig kommunalbestyrelse, at overgive Arbejdsmarkedsudvalget, det videre arbejde med udvikling af en strategi for tiltrækning af mellemlange videregående uddannelser til Tønder Kommune.

Om end det kun er to måneder siden og Corona situationen, vanskelig gør den fysiske mødeaktivitet, har Fagudvalg og Arbejdsmarkedsudvalget ufortrødent arbejdet videre på projektet.

Et vigtigt element i det videre arbejde er den udarbejdede procesplan. Indeholdende drejebog og organisering af det fremtidige arbejde. To meget vigtige organisatoriske elementer i planen, er den politiske styregruppe og gruppen af interessenter.

Interessentgruppen er hvor det „hårde” og interessante arbejde kommer til at foregå. Af samme grund har vi valgt at favne bredt i denne gruppes sammensætning, herunder at trække vigtige ressourcer ind i arbejdet med implementeringen af strategien.

Dejligt at se den bevågenhed og lokale engagement projektet har fået på sociale medier og i dagspressen. Projektet er helt i tråd med Statsminister Mette Frederiksens Nytårstale, her fremhævede hun, at ”unge skal kunne uddanne sig lokalt.” I denne uge kom et udspil fra Venstre, der lægger op til en bedre uddannelsesbalance i Danmark.

Mellemlange videregående uddannelser vil udvikle og styrke det lokale Erhvervsliv, samt tilføre øget bosætning i vor dejlige Kommune.

Mehr lesen

Leserbrief

Bjarne Lund Henneberg
„Det gode skib Tønder“

Leserbrief

Henrik Frandsen, Barbara Krarup Hansen, Anders Kronborg und Jesper Petersen
„Politiet tættere på borgerne - i hele kommunen“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Højer
„Guinnes Rekordbog“

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Vindmøller: Spørg borgerne“

Leserbrief

Renate Sternkopf
„Artikelserie „Mobilität in Nordschleswig"“

Leserbrief

Kurt Asmussen
„Politisk nøl dræber lokale ildsjæle“

Wort zum Sonntag

Ole Cramer
„Das Wort zum Sonntag, 18. April 2021“