Leserbrief

„Turismedestination Sønderjylland et stærkt kort“

Turismedestination Sønderjylland et stærkt kort

Turismedestination Sønderjylland et stærkt kort

Jesper Steenholdt
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Jesper Steenholdt, Stadtratsvertreter von Venstre, will in der Frage der Fremdenverkehrs-Lösung den Tourismusanbietern Gehör schenken. Sie haben sich mehrheitlich für eine nordschleswigsche Lösung ausgesprochen. „Mit einer nordschleswigschen Lösung werden wir Teil einer schlagkräftigen und etablierten Organisation", so Steenholdt.

„I Sønderjylland, bliver de bedste ferieoplevelser skabt når vi er aktive sammen.”

Sådan indledes det Sønderjyske Destinationsselskabs introduktion til os politikere i Tønder Kommunalbestyrelse.

Ved kommende kommunalbestyrelsesmøde, skal der tages beslutning om Tønder skal gå med i et sønderjysk destinationsselskab, eller et vadehavsorienteret destinationsselskab med Fanø og Esbjerg kommuner. Der har været megen debat frem og tilbage, for og imod den ene eller den anden løsning.

Som politikere skal vi tage et valg, jeg finder det er væsentlig vi lytter til erhvervet og dem der har erfaringer fra et fungerende destinationsselskab. Det sønderjyske destinationsselskab blev etableret i 2015, Tønder valgte at tage del som observatør, Tønder var endnu ikke klar til at tage skridtet fuldt ud.

I følge data indsamlet af det sønderjyske destinationsselskab tegner „Turismeforbruget sig for 4.6 mia. i omsætning i Sønderjylland. 38% af dette placeres i detailhandlen. Turismeerhvervet skaber 5.800 arbejdspladser og siden etableringen er der skabt 500.000 flere overnatninger i vores område.”

Vælger vi den sønderjyske løsning, bliver vi en del af en stærk og etableret organisation. De 3.2 mio. som RTT får tilført, til udvikling vil fortsat kunne gives uden en væsentlig øget udgift for Tønder Kommune. I dag betales ca. 0.6 mio. for et delvist medlemskab. Det fulde medlemskab vil beløbe sig til omkring 1.25 mio. her kan de resterende 0.6 mio. hentes ved at hjemtage kommunens bidrag til Business Region Esbjerg.

Kan vi sige nej tak til en stærk og fungerende organisation, med fortsat plads og rum til det lokale? Vel næppe!

Jesper Steenholdt,
Medlem af Kommunalbestyrelsen for Venstre
Vennemosevej 29,
Abild
6270 Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Vindmøller: Spørg borgerne“

Leserbrief

Jesper Steenholdt
„Uddannelser er en af nøglerne til øget bosætning“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Højer
„Højkro“

Leserbrief

Harry Sørensen
„Plant et træ i Tønder Kommune“

Leserbrief

Jesper Petersen
„Sønderjyske og grænseoverskridende fremskridt i trafikplan“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Vi skal ha‘ doppeltsporet nu“