Leserbrief

„Sats på forskning i klima og energi“

Sats på forskning i klima og energi

Sats på forskning i klima og energi

Leif Hansen
Lügumkloster/Løgumkloster
Zuletzt aktualisiert um:

Leif Hansen aus Lügumkloster fordert die Kommune Tondern dazu auf, in Sachen Klima und Energie auf die Forschung zu bauen. Er wünscht sich, dass die Kommune in diesem Zusammenhang eine führende Rolle übernimmt.

Der har i den senere tid været en del debat omkring opstilling af vindmøller i Tønder kommune.

Det er fint nok, hvis nogle lokalsamfund vil stille et par vindmøller op i baghaven for at tjene nogle penge til at drifte lokalsamfundet.

Det skaber bare ikke vækst og arbejdspladser i Tønder kommune – dem har man allerede taget i Ringkøbing, Brande og Sverige.

Derfor skal Tønder kommune have fokus et helt andet sted. Vi skal for en gangs skyld være med i førerfeltet. Så vidt jeg ved, har regeringen afsat flere milliarder til klima- og energiforskning, og der er sikkert afsat penge i EU også.

Vi skal have del i alle disse penge, og vi har alle muligheder lige uden for døren. Vi har sol, vind, bølger, tidevand og masser af vand alle steder. Hvis der ikke skal laves forskning i klima, energi og klimatilpasning i Tønder kommune, så ved jeg ikke, hvor der ellers skal.

Tønder kommune og Erhvervsrådet skal derfor hurtigst muligt i dialog med relevante ministerier og virksomheder for at finde ud af, hvordan vi i Tønder kommune kan skabe rammerne for et forskermiljø, og hvordan der kan laves partnerskaber imellem virksomheder for at gennemføre forskerprojekterne.

Vi kunne måske også oprette en institution til klimauddannelser i kommunen, således at forskermiljøet er tæt tilknyttet uddannelsesinstitutionen.

Kære politikere i Tønder kommune – det er her vi skal have fokus. Det er her vi kan skabe vækst i kommunen, og det er her Tønder kommune kan bidrage mest til den grønne omstilling.

Leif Hansen
Munkeparken 82
Løgumkloster

Mehr lesen

Leserbrief

Bernd Carstensen, Højer
„Tilladelser, dispensationer i Tønder Kommune“

Leserbrief

Britt Tryde Haarløv, dr.phil.
„Dobbeltsprogede byskilte“

Leserbrief

Jürgen Lorenzen
„Tondern“

Leserbrief

Bernd Carstensen
„Tanker om Tøndermarskinitiativet: Er det det værd?“

Standpunkt

Hans Heinrich Hansen
Hans Heinrich Hansen
„Standpunkt zum Standpunkt von Siegfried Matlok“

Leserbrief

Svend Pedersen
„Byskilte“