Leserbrief

„Rent drikkevand er ingen selvfølge“

Rent drikkevand er ingen selvfølge

Rent drikkevand er ingen selvfølge

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Nils Sjøberg gibt zu bedenken, dass sauberes Trinkwasser keine Selbstverständlichkeit ist. Aus diesem Grunde sei die Reduktion des Verbrauchs an Pestiziden erforderlich, weshalb es alarmierend sei, dass ein Teil gekeulten Nerze in unmittelbarer Nähe zu Trinkwasserreservoirs vergraben wurden.

Rent drikkevand er ikke nogen selvfølge. Det kræver, at vi værner om det. Det kræver at vi begrænser brugen af pesticider, forbyder dem i vandindvindingsområder og holder skarp kontrol og laver lovgivning. Det har vi Folketinget til – og når Folketinget har udstukket rammerne har vi Miljøstyrelsen til at sikre, at det bliver holdt.

Netop derfor er det alarmerende, når Miljøstyrelsen har givet tilladelse til nedgravning af mink tæt på vandindvindingsområder, åer og søer. Det er ifølge juraprofessor Frederik Waage fra Syddansk Universitet "direkte i strid med lovgivningen".

Det er også problematisk for de mange miljøarbejdere der hver dag gør et stort arbejde for at værne om miljøet.

Samtidig bliver situationen ikke bedre af, at miljøminister Lea Wermelin forklarer sagen med, ”at der kan ske fejl” – og regeringen efterfølgende kalder det ”beklageligt”.

Direktør i Danske Vandværker, Susan Münster, er ikke en person, som bruger de store ord, men hun ”finder det bekymrende”, når nedgravningen af mink i Viborg Kommune ligger få meter fra det område, hvor Kølvrå Vandværk henter sit vand.

Det kan måske synes nogen underordnet, hvad der sker i Midt- og Nordjylland, men det er det ikke. Situationen er alvorlig. Det er på tide, at vi værner om vores drikkevand. Samtidig har vi brug for en endnu skarpere lovgivning på området. Det er ingen selvfølge, at vi kan drikke vand direkte fra vandhanen. Det skal vi kæmpe for at vores børn- og børnebørn også kan.

Nils Sjøberg, Rytterknægten 6, 6000 Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Kristian Pihl Lorentzen
„Jeg er gammeldags og borgerlig“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Der Kampf um Rechtssicherheit muss fortgesetzt werden“

Leserbrief

Helge Poulsen
„Avisen ved den digitale skillevej“

Leserbrief

Eggert Mumberg
„Zensur oder Geiz?“

Leserbrief

Inger Lis Andreasen und Karen Hansen
„Vaccinationscentre i forbindelse med Covid 19“

Leserbrief

Peter Christensen, Sozialdemokr. Stadtratsmitglied
„Først solcelleanlæg“