Leserbrief

„Pilgrimsrute fra Kliplev kirke til vadehavet“

Pilgrimsrute fra Kliplev kirke til vadehavet

Pilgrimsrute fra Kliplev kirke til vadehavet

Severin Sivesgaard
Behrendorf/Bjerndrup
Zuletzt aktualisiert um:

Severin Sivesgaard meint, dass zusätzliche Gelder aus dem Anlagentopf in den Ausbau eines Fahrradweges investiert werden sollen. Damit würden die Sicherheit, die Gesundheit und der Tourismus gestärkt.

Nu varer det ikke længe inden kommunalbestyrelsesmedlemmerne i Aabenraa skal til at forhandle budgettet for de kommende år. Og da der åbenbart er ekstra anlægspenge på spil, har jeg her et forslag, der vil gavne trafiksikkerheden, folkesundheden og turismen.

Lige nu slutter cykelstien fra Kliplev mod Tinglev, langs med Bjerndrupvej, ved Kådnervej. Samtidig slutter Cykelstien fra Tinglev mod Kliplev, ved Mærsk Container industri på Bjerndrupvej. Der mangler sølle 5,8 km for at forbinde de to stier. Bjerndrupvej er tilkørselsvej til motorvejen og snart også til det kommende biogasanlæg ved Kliplev. Det giver megen tung trafik på vejen. Så det er et oplagt 2021 projekt.

Hvis man ikke kan finde pengene til alle de små 6 km, kunne man gøre Kådnervej til en „2 minus 1” vej og lede cyklisterne ned af den til Bjerndrup Bygade og derfra mod Tinglev. Så kunne man vel nøjes med ca. 3,8 km cykelsti.

Næste step er så den gamle jernbanelinje fra Tinglev til Tønder. Den ser sølle ud, men kunne blive til en god vandresti/cykelrute. Og haps, så har vi cykelsti fra Kliplev til Bylderup og derfra til Rens. Som en ekstragevinst får vi fjernet skinnerne og svellerne fra naturen og dermed stoppet en forurenings kilde.

Men hvorfor stoppe der? Fra Bylderup går banen jo videre til Tønder. Sammen med Tønder kommune må vi kunne få den sidste del at strækningen med og så er vi jo næsten ved Vadehavet.

Og så er den der, Pilgrimsruten fra Kliplev kirke til Vadehavet.

Det kunne blive så godt. Men vi skal jo starte et sted – så start med Kliplev – Tinglev.

Severin Sivesgaard,
Bjerndrup Bygade 32,
Bjerndrup, 6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Kurt Asmussen
„Politisk nøl dræber lokale ildsjæle“

Leserbrief

Ole Ottosen, Tønder/Skarrev
„Åbent brev vedrørende de nye kystnære sommerhusområder på Løjtland“

Leserbrief

Musikrådet i Aabenraa
„Ønsker politikerne et aktivt sang- og musikliv i kommunen?“

Leserbrief

Severin Sivesgaard
„Biogasanlæg burde medføre cykelsti“

Leserbrief

Renate Sternkopf
„Artikelserie „Mobilität in Nordschleswig"“

Leserbrief

Bjarne Lund Henneberg
„Det gode skib Tønder“

Wort zum Sonntag

Ole Cramer
„Das Wort zum Sonntag, 18. April 2021“