Leserbrief

„Først solcelleanlæg“

Først solcelleanlæg

Først solcelleanlæg

Peter Christensen, Sozialdemokr. Stadtratsmitglied
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Wenn ein Thema die Gemüter in der Kommune Tonderns bei den Bürgern und den Politikern in Wallungen bringen kann, dann sind es Windkraftanlagen. Die sozialdemokratische Stadtratsfraktion schlägt daher vor, dass diese zunächst liegen gelassen werden, wenn über erneuerbare Energie diskutiert werden soll. Unproblematischer seien Solaranlagen.

Kommunalbestyrelsen skal i begyndelsen af 2021 tage stilling til en række ansøgninger om opstilling af vindmøller og solcelleanlæg.

Spørgsmålet om vindmøllerne har gennem mange år, faktisk i hele nuværende Tønder Kommunes levetid delt befolkningen og kommunalbestyrelsen i, hvad der ligner to lige store halvdele og pМ den baggrund givet anledning til debatter, diskussioner, læserbreve og demonstrationer. Vi kan nu se frem til en tid, hvor debatlysten ikke bliver mindre, og det er derfor vigtigt, at kommunalbestyrelsen relativt hurtigt træffer nogle beslutninger på området, så tingene ikke igen giver yderligere anledning til stridigheder og uvenskab mellem familier og naboer.

På kommunalbestyrelsesmødet d. 30. september 2020 blev der vedtaget to guidelines, en for vindmæller og en for solcelleanlæg.I forholdet til solceller var der en relativ enighed i kommunalbestyrelsen i det 27 stemte for retningslinjerne, 3 stemte imod og 1 undlod at stemme. Tingene så noget anderledes ud ved spørgsmålet om vindmøller, hvor 17 stemte for guidelinen og 14 imod. Igen en understregning af uenigheden på dette område.

Forvaltningen skal nu i gang med at kvalificere ansøgningerne, hvilket er en stor og tidskrævende opgave, der måske, for en del af ansøgningerne vil være spildt arbejde.Den socialdemokratiske gruppe skal derfor foreslå, at vi koncentrerer os om solcelleanlæggene, der i forhold til kommunalbestyrelsen og borgernes ønsker virker mest ukompliceret og også giver mindst anledning til uro.

Mehr lesen

Leserbrief

Barbara Krarup Hansen
„Socialdemokratiet i Tønder er imod havvindmøller på land“

Leserbrief

Venstre-Vorstand für Reisby, Bröns und Wodder
„Forslag fra Venstre vil koste lokalsamfund millioner“

Leserbrief

Jesper Steenholdt, V-Stadtratsmitglied
„Vi er i gang - Videregående uddannelser til Tønder“

Leserbrief

Bjarne Lund Henneberg
„Klimamål: Viseren på uret drejer stadig“

Leserbrief

Helmut Thomssen
„Hilferuf?“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Det rene vandvid“