Leserbrief

„Åben grænsen helt“

ÅBEN GRÆNSEN HELT

ÅBEN GRÆNSEN HELT

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Nils Sjøberg ist der Überzeugung, dass die Grenzöffnung ein Schritt in die richtige Richtung ist.

Lempelserne på grænsekontrollen er et skridt i den rigtige retning. Men det er nu, at vi skal følge lempelsen op. Det er nu, at vi skal stå sammen om at åbne grænsen helt, så Danmark kan blive et fuldgyldigt medlem af et åbent Europa igen.

Det glæder mig at regeringen omsider er vågnet op og har lempet på grænsekontrollen, som i måneder har været til stor gene for landmænd, pendlere og tusindvis af andre borgere.

Men det er helt uacceptabelt og uforståeligt, at regeringen og Folketinget har været så lang tid om at lempe på de helt urimelige vilkår for grænselandets borgere.

Det er dybt uacceptabelt og forkasteligt at pendlere, turister, landmænd, vognmænd og mange tusind andre har spildt tusindvis af timer uden nogen mening ved grænsen.

Hvorfor skulle grænselandets borgere der finder det lige så naturligt at passere grænsen, som det er for alle andre danskere at krydse kommunegrænser, at handle i nabobyer eller at mødes med familie og venner, udsættes for dette?

Der er absolut ingen logik. Heller ikke sundhedsmæssige argumenter, som regeringen argumenterede for.

Jeg vil derfor gerne udtrykke min store respekt for de unge danske og tyske i SP og SSW, deres moderpartier, pendlerorganisationer, lokale landmænd, vognmænd og mange tusinde enkelt personer der har kæmpet for at få grænsekontrollen lettet.

Det er nu, at vi skal kæmpe for den fri bevægelighed, for det fri marked og for de europæiske relationer, så vi igen kan være sammen. Sammen som mennesker, sammen om de fælles værdier, som vi har i Europa, så vi i fællesskab kan skabe et bedre og et mere frit Europa.

Nils Sjøberg, Rytterknægten 6, Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Rasmus Andresen
„Die Fischbestände müssen nachhaltig geschützt werden“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Opdel Tyskland i corona-zoner nu“

Leserbrief

Claudia Heinemann
„Man braucht sehr lange, um jung zu werden“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Kursänderung in mehr ...korrekter Richtung?“

Leitartikel

Gwyn Nissen
Gwyn Nissen Chefredakteur
„Gut aufgestellt“

Wort zum Sonntag

Anke Krauskopf
Anke Krauskopf
„Das Wort zum Sonntag, zum 25. Oktober 2020“