Leserbrief

„Det er tid til et sporskifte“

Det er tid til et sporskifte

Det er tid til et sporskifte

Allan Emiliussen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Allan Emiliussen mahnt, es sei angesichts der desolaten Situation des Einzelhandels an der Zeit für eine Kursänderung.

Dagspressen har bragt en rørende artikel om Haderslev Butikker der retter en usædvanlig appel direkte til statsminister Mette Frederiksen om en gradvis genåbning af detailhandlen fra 1. marts. Om ikke på landsplan, så regionalt. Det er en artikel der gør indtryk fordi det er et opråb i forhold til det faktum flere og flere kan se, at dele af nedlukningen ikke giver mening.

Detailhandlen, de små liberale erhverv, cafeer og restauranter bløder, og på nuværende tidspunkt tyder fortsat intet på en genåbning. Den udsigt har således fået Haderslev Butikkers formand til tasterne. Jeg giver ham fuldstændigt ret i at man ikke kan se logik i, at små butikker/små liberale erhverv/ cafeer og restauranter uden for centre ikke må holde åbent. Smitterisikoen må alt andet lige være mindre, hvor få folk samles.

Vi er nået til smertepunktet ift. nedlukningen af Danmark. Der gøres en flot indsats for at holde smitten på afstand over alt. Men fuldstændig epidemikontrol opnås næppe, og det er ikke holdbart, at holde alle dele af samfundet i et jerngreb. Mange bløder, og en intelligent tilgang til både folkesundhed og logisk fleksibel genåbning er nu på sin plads.

Statsministeren skal lytte til de lokales nødråb. Jeg mener ikke, at man er imod folkesundhed blot fordi man ønsker et sporskifte. Det er også samfundssind at lytte til detailhandlen og erhverv i øvrigt. Et fortsat jerngreb får store økonomiske konsekvenser med konkurser for nogle erhvervsdrivende, for andre en stor gældsbyrde i mange år fremover. Manglen på likvid kapital er altafgørende for den fortsatte drift i erhvervslivet. Der er tid til et sporskifte, hvor folkesundhed og fleksibel genåbning af landet går hånd i hånd.

Byrådsmedlem Allan Emiliussen (V),
gruppeformand for den borgerlige fællesgruppe,
næstformand i Økonomiudvalget, Kærsangervej 36, Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Allan Emiliussen
„Svømmefaciliteter i Haderslev Kommune“

Leserbrief

Allan Emiliussen
„Folkets Hus tager form“

Leserbrief

Hans Egon Lorenzen
„Sommersted Plejehjem endnu en gang“

Leserbrief

Henrik Rønnow & Lone Ravn
„Omsorgssvigt og arrogance“